از همون لحظه های شروع عملیات و توی دل شب لحظه ای آسمان از منور خالی نمیشد، به محض حرکت رزمنده ها خمپاره بود که کنار پاهاشون فرود می آمد، با اینکه چند تن شهید شدند اما بالاخره تونستن خودشونو به نقطه مورد نظر برسونند.
عملیات کربلای 2
عملیات کربلای 2 در 10 شهریور 1365 شروع و به مدت یک روز با پیروزی نیروهای ایرانی پایان یافت. در این عملیات 3 هزار نفر از نیروهای عراقی کشته و 200 نفر هم زخمی شدند.
به گفته ایسنا اگرچه زمان عملیات کربلای۲ مربوط به دورهای است که استراتژی تعقیب متجاوز در جبهه شمالی پایهریزی شده بود، ولیکن تا قبل از احساس بنبست در جنوب، اجرای این استراتژی جدی نشد.
این عملیات که در دسته عملیات های متوسط قرار داشت در چهارمین سال جنگ انجام گرفت که در نتیجه ی این عملیات منطقه حاج عمران به تصرف رزمندگان اسلام درآمد و فرمانده لشکر ویژه شهدا محمود کاوه به شهادت رسید.
حال در این گزارش گلف قصد دارد به بهانه ی سالگرد شروع عملیات کربلای 2 به اتفاق ویژه ای که برای اولین بار در طول جنگ با حضور گردانی به نام بدر که متشکل از عراقی ها بود بپردازد. این گردان که در زیر مجموعه تیپ 9 بدر به فرماندهی شهید اسماعیل دقایقی قرار داشت متشکل از گروه احرار، که شامل اسرای عراقی و گروه مجاهدین عراقی که از مخالفین سرسخت صدام حسین بودند تشکیل شده بود.

تیپ 9 بدر
تا قبل از آزاد سازی خرمشهر استفاده از نیروهای آموزش دیده عراقی خلاصه میشد در برخی یگان ها و لشگر های سپاه و یا به عنوان تکنسین های فنی، یا گاهی استفاده برای شنود و مترجمی اسرای عراقی اما بعد از آزاد سازی خرمشهر تصمیم گرفته شد که تیپ مستقلی از عراقی ها تشکیل شود که بتوانند بعدها هم به عنوان نیروی مستقل به کشور خودشان بروند و برای رسیدن به اهدافشان که سرنگونی صدام بود تلاش کنند.
پس از سازماندهی نیروهای عراقی تصمیم گرفته شد از نیروهای احرار یا اسرای داوطلب هم در این تیپ استفاده شود که طبیعتا در جذب اسرای عراقی باید احتیاط های لازم هم انجام میگرفت. در اولین فراخوان نیرو از میان اسرای عراقی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر داوطلب شدند که پس از انجام مصاحبه و شناسایی، جذب و در تیپ بدر سازماندهی شدند.
در نتیجه نیروهای این یگان متشکل از دو گروه بودند:
گروه اول مجاهدانی بودند که هسته ی اولیه این تیپ محسوب میشدند که خود شامل دو گروه بودند:1- نیروهای نظامی شامل افسران، درجه داران و سربازان عراقی با ایمانی بودند که اوایل جنگ به ایران پناه آورده بودند.2- گروه دوم افرادی بودند با تحصیلات بالا و بیشتر دانشجو و فارغ التحصیلان عراقی که دارای هوش و بینش سیاسی خوبی بودند.
گروه دوم احرار یا توابین بودند که در جنگ اسیر شده بودند.شهید دقایقی افرادی که توسط نظام عراق به اجبار به جنگ آمده بودند را بعد از شناسایی و مصاحبه وارد یگان بدر کردند و این دسته احرار نام گرفتند.
مدیریت کردن و کنار هم قرار دادن این دو دسته افراد در درون یک لشگر با روحیه های خاص و اختلاف نظرهایی که داشتند کار بسیار سختی بود که با توجه به توانایی های آن ها در تیپ به کار گرفته شدند.
شهید دقایقی به عنوان فرماندهی تیپ بدر با یاد گرفتن کامل زبان عربی و ویژگی ها و فرهنگ خاص عربها، درک کردن تفاوتهای فرهنگی مجاهدین عراقی و اسرای عراق زحمات زیادی برای سازماندهی و اداره این لشکر متحمل شد. و با وجود توانایی های فرهنگی و فکری که داشت توانست بر مشکلات غلبه کند و خودش را به عنوان فرمانده ای با قابلیت های عملیاتی و مدیریتی بالا به مسئولین ثابت کند.
لشکر 9 بدر در طول جنگ تحمیلی به عنوان یگان عمل کننده در عملیات های حساس و مهمی چون عاشورا، قدس 4، کربلای 2، کربلای 4، کربلای 5، خیبر، بدر و مرصاد حضور داشت و به دلیل موفقیت ها پس از جنگ به سپاه بدر ارتقا یافت و در حال حاضر هم در قالب شاخه نظامی سازمان بدر به فعالیتهایش ادامه میدهد.
انتهای پیام/